Produs adăugat
tik tok logo
Banana bread

#UnPicDeBineZilnic în epoca banana bread

Și mâncarea poate deveni un meme, iar dovada stă în miile de poze cu banana bread din social media. Foarte bine, să ne răsfățăm un pic dacă tot #stămacasă! Dar indicat ar fi să rămână la capitolul „uneori” mai curând decât la „zi de zi”, că-i cu mult dulce și grăsimi: miere, lapte, făină, ulei.

Dacă totuși în tine se luptă pofta cu vinovăția, uite cum poți face pace prin câteva alternative la rețeta clasică:

Banana bread vegană

Înlocuiește mierea cu sirop de arțar sau un îndulcitor natural precum stevia. Și în loc de ouă poți folosi „ouă vegetale” din făină de in și apă. Semințele de in măcinate, amestecate cu apă călduță și lăsate 15 minute la frigider pot înlocui oul din orice rețetă.

Banana bread fără lactoză

Poți înlocui laptele din banana bread cu apă sau cu orice lapte vegetal: de migdale, soia, alune de pădure, orez… sau ce mai găsești pe la rafturile sănătoase din magazinul de la colț.

Banana bread cu mai puțină grăsime

Poți înlocui uleiul sau untul cu piure de mere, parțial sau total. Va ieși la fel de pufoasă? Probabil că nu. Dar e tot yummy și ai scăpat de cel puțin jumătate din caloriile din rețetă.

Banana bread cu mai puțini carbohidrați

În loc de făină de grâu poți folosi făină de migdale sau de in. În cazul ăsta va trebui să pui un pic mai mult bicarbonat sau praf de copt.

Banana bread cu mai multe vitamine

Nimeni nu refuză banana bread, așa că e șansa ta să strecori în compoziție niște vitamine pentru cei dragi. Poți pune fructe de pădure, măr ras, avocado, chiar și legume pasate precum dovlecel. Iar dacă totuși strâmbă din nas, împacă-i cu un smoothie SLooP.

Oricum ai face banana bread, nouă ne place s-o vedem pe Instagram așa că nu te sfii s-o postezi. Am auzit că like-urile o fac și mai bună!

Sursa aici