Produs adăugat
tik tok logo
Valentine’s și Dragobete pentru inima ta: mai puține dulcegării!

Valentine’s și Dragobete pentru inima ta: mai puține dulcegării!

Februarie e declarată Luna Inimii, și nu doar datorită sărbătorilor romantice din această perioadă. Ci pentru că sănătatea cardiovasculară ar trebui să ocupe primul loc. Cum o menții într-o perioadă înecată în inimioare de ciocolată? Puțin câte puțin, zi de zi.

Un pic de bine în cuplu: mai puțin dulce, mai mult acrișor.

Nu trebuie să-ți refuzi complet ciocolata, o bomboană din când în când nu face rău. Dar dacă toată viața e ca o cutie de bomboane de ciocolată, atunci nu știi niciodată ce riscuri o să descoperi în ea. Câteva sugestii yummy pentru serile în doi: fructe bine coapte, pline ochi de antioxidanți. Ca atare, cu puțină frișcă, făcute sorbet, mousse sau smoothie, ele pică mai ușor și la stomac și la inimă.

Nu doar declarații înflăcărate, ci și glume acidulate.

Se pare că, mai mult decât vorbele dulci, cel mai puternic lipici pentru cupluri este umorul. Nu degeaba cei mai mulți oameni declară că-și doresc un partener cu simțul umorului – cine râde împreună rămâne împreună. Dar și aici e un secret: glumele unesc partenerii atunci când sunt gustate de amândoi. Dacă devin prea acide și-s doar pe socoteala unuia dintre ei, s-ar putea ca rețeta să expire înainte de vreme. Iar râsul face bine inimii: stimulează circulația și reduce riscul de hipertensiune.

Dansul în doi ține inima fericită.

Scânteia de la început se stinge mai repede în repaos decât în mișcare, așa că dansați cu fiecare ocazie! Poate fi pe ring, la lecții într-o sală, sau în pijamale în bucătărie – fiecare pas contează. Dansul e una dintre cele mai distractive forme de cardio, iar studiile arată o corelație între acesta și o inimă sănătoasă. Dacă totuși nu aveți ritmul în sânge, și plimbările lungi pot avea același beneficiu, plus toate ocaziile de poză pe care le întâlniți pe traseu.

Năbădăi cu moderație.

Poate vă surâde ideea unei relații pătimașe, cu certuri și împăcări furtunoase, însă știința e de altă părere. Conflictele frecvente și lipsa de comunicare în cuplu sunt factori majori de stres, care pot afecta sănătatea fizică. Atunci când ne simțim nedoriți, izolați (ca într-o ceartă dramatică cu jumătatea), crește nivelul de citokine, proteine care declanșează inflamațiile. În timp, acestea ne pot predispune la afecțiuni precum artrita, diabetul și bolile cardiovasculare. Așadar, comunicarea calmă e bună pentru ambele inimi.

În februarie, noi vă dorim iubire dulce-acrișoară!