
Două studii despre reciclare: bărbații o consideră activitate feminină, iar copiii știu mai multe decât părinții

Tema de actualitate pentru noi, cu efecte majore asupra generațiilor viitoare, reciclarea este, încă, o activitate care divizează publicul și care necesită un amplu proces de învățare. Două studii recente ne arată că mai avem de lucru la schimbarea percepției despre reciclare, dar și că tinerele generații sunt, deja, mai bine pregătite.
Un set de studii Penn State University arată că bărbații sunt mai puțin predispuși la a recicla, deoarece văd activitatea drept una preponderent feminină, care ar putea ridica inclusiv întrebări asupra sexualității lor.
Activitățile de reciclare și, în general, de protecție a mediului, sunt văzute de cei 960 de participanți la studii drept feminine, potrivite mai mult pentru rolul matern feminin
Oamenii din spatele studiilor spun, inclusiv, că activiștii și decidenții politici care promovează temele de mediu ar trebui să ia în calcul potențialele bariere de comportament date de percepția specifică genului.
Dacă lucrurile de mai sus ar putea fi valabile pentru generațiile actuale, lucruri pozitive vin de la tinerii și copiii care sunt mult mai deschiși și informați despre reciclare.
O altă cercetare, derulată în rândul a 2.000 de părinți care au copii cu vârste între cinci și 18 ani, arată că un adult din șase admite că este mai puțin informat despre reciclare decît copilul său și nu mai puțin de 40% au fost surprinși de copii colectând greșit deșeurile.
Un sfert dintre copii și-au încurajat părinții să ia, inclusiv la supermarket, sacoșe sau genți refolosibile și să evite fructele și legumele deja ambalate.
Cu toate acestea, două treimi dintre părinți admit că, uneori, aruncă gunoiul la întâmplare, fără a se deranja să verifice compartimentul adecvat tipului de deșeu.
Noi, la rândul nostru, milităm pentru o reciclare fără niciun fel de discriminare. Iar lucrurile sunt simple: cu cât conștientizăm și acționăm mai mult, cu atât mai bine, pentru generațiile viitoare.