Produs adăugat
tik tok logo
Plastic în pește și fructe de mare

Știi cât plastic ai mâncat până acum?

Plastic în pește și fructe de mare

Sursa foto aici

Auzi de aproape o viață cât de bun este peștele și ce beneficii remarcabile îți aduce o dietă bazată pe fructe de mare. Ce nu îți spune nimeni, însă, este și cât plastic – bine, micro-plastic – mănânci, cu fiecare porție de pește sau fructe de mare din meniul tău. Cum SLooP nu are nimic de ascuns, hai să îți spunem noi adevărul.

Pentru că și noi suntem conștienți la impactul pe care il are plasticul din mediul înconjurător și ne calculăm foarte bine de unde vin și unde se duc sticluțele noastre de SLooP – ai fi uimit să vezi în câte moduri le-am refolosit și, poate chiar îți vom arăta, într-un articol viitor.

Crezi că toate pungile, pachetele, ambalajele, paharele și paiele de plastic care sunt de-a dreptul deversate în mări și oceane nu interacționează cu fauna și flora marină? Nici noi. În stomacul și chiar până și în carnea peștilor, dar și în scoici, micro-plasticul este prezent în pondere din ce în ce mai mare. Direct proporțional cu ritmul în care deșeurile ajung în apele deschise.

Mai întâi, să definim micro-plasticul. Concret, bucăți de plastic cu diametru de la 5 milimetri la 100 de nanometri. Apoi, să vedem un exemplu concret: o porție de midii de consum ar putea conține aproximativ 90 de bucăți de micro-plastic. Peștele conservat, pe de altă parte, este ceva mai sigur – o porție înseamnă cinci bucăți de micro-plastic.

Surpriza vine, însă, din altă parte. Nu de la organismele care trăiesc în mări și oceane, ci de la… sarea de mare. Un kilogram de sare de mare conține aproape 600 de bucăți de micro-plastic. Iar dacă te limitezi – și este greu să te limitezi – la cinci grame de sare de mare pe zi, primești, bonus, trei bucăți de micro-plastic.

Sursa  aici