Produs adăugat

Acum livrare gratuită la comenzi de peste 50 de lei în București și de peste 100 de lei în țară

Micul dejun și ritmul circadian

Ritmul circadian: de ce este important nu doar ce, dar și când mânânci

Ritmul circadian

Sursa foto  aici

Tot mai multe cercetări arată, din nou, că momentul ales pentru masă este la fel de important ca și conținutul mesei, în sine. Cât timp ne trezim, consumăm și ne culcăm într-un ritm stabil, corelat cu ritmul circadian, ne ajutăm organismul să nu ia în greutate și să se mențină sănătos.

Metabolismul capătă o sănătate mai bună, atunci când optăm pentru a consuma toate mesele într-un interval de 8-10 ore. Prima masă, dimineața, și ultima gustare, seara, devreme.

Această abordare a meselor în funcție de timp provine din ideea că metabolismul își are propriul ritm zilnic, iar hormonii, enzimele și sistemul digestiv sunt cel mai bine pregătite pentru consum dimineața și după-amiaza.

Cu toate acestea, persoanele obișnuite își servesc mesele, de regulă, într-un interval de 15 ore, pornind de la cafeaua de dimineață, până la gustarea sau chips-urile de aproape de miezul nopții, în conflict cu ritmul biologic al organismului uman.

Sursa  aici